Δύσκολα βρίσκει κανείς τα μαγαζιά εκείνα που αποτελούν την εξέλιξη των αυθεντικών παντοπωλείων, τα νεομπακάλικα όπως τα αποκαλούν οι γνώστες και που σε αυτά ανακαλύπτουν τους μικρούς, ντελικατέσεν θησαυρούς που ξετρυπώνουν οι ιδιοκτήτες τους. Είμαι η Αμαλία, ιδιοκτήτρια ενός τέτοιου μαγικού μπακάλικου στο οποίο σου ξανασυστήνεται ολόκληρη η Ελλάδα μέσα από βαζάκια, κουτάκια, τσουβαλάκια.

Φασόλια από τις Πρέσπες γειτονεύουν στο ράφι με την καλύτερη φακή από τη Χαλκίδα και με φάβα Φενεού, ενώ ο χαλβάς από τη Λήμνο συνυπάρχει με τα λουκούμια Λαμίας. Εδώ τα βαζάκια έχουν λαχταριστές λιχουδιές όπως γλυστρίδα ή αντράκλα τουρσί σε ξύδι με κράνα, κάπαρη φύλλα σε ξύδι δυόσμου και γαύρος μαρινάτος σε λάδι, υπέροχος μεζές για τσίπουρο και ούζο. Πολλά από αυτά τα παρασκευάζω εγώ η ίδια, με υλικά τα οποία συλλέγω ή προμηθεύομαι από παραγωγούς και μόνο και στη συνέχεια τα προωθεί μέσα από την ετικέτα « Αμαλί κεράσματα » της οποίας είμαι εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια. Το βασικό προϊόν το οποίο έκανε τα « Αμαλί κεράσματα » γνωστά στο ευρύτερο κοινό ήταν η ιδέα μου να εξελίξω μια συνταγή που κληρονόμησα από τις γιαγιάδες μου. Πρόκειται για το οπωρικόν ξύδι, ξύδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων όπως κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο, με τρόπο 100% φυσικό! Εκτός από τα μοναδικά αρωματικά ξύδια, φτιάχνω μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λεμονάδα σπιτική, παστέλια, μπάρες δημητριακών, ρυζόγαλο, κρέμα μουσταλευριά, τσουρέκια κ.ά. Επίσης, μαζεύω άγρια μέντα, ρίγανη, πολυκόμπι, χαμομήλι, δυόσμο, τσουκνίδα και πολλά άλλα βότανα που τα διαθέτω μαζί με πολύτιμες πληροφορίες για το καθένα. Στα ψυγεία μου θα βρείτε απάκι, σύγλινο, λουκάνικα και καταπληκτικά τυριά που μπορείτε να τα συνδυάσετε με κρίθινο ντάκο εκπληκτικό, παξιμάδι χαρουπιού και κρίθινα παξιμάδια πιάτο. 

Επίσης θα βρείτε τα κρασιά από το πολυβραβευμένο κτήμα Αβαντίς της περιοχής μας, πάνω από 20 ετικέτες σε μπύρες συμπεριλαμβανομένης και όλης της σειράς ευβοιώτικης Septem και μπαχαρικά, διάφορα σουπερ φουντς και αλάτι Ιμαλαΐων.

Στο εξοπλισμένο εργαστήριό μου, αναλαμβάνω την επεξεργασία και την παρασκευή προϊόντων για άλλες εταιρείες οι οποίες παράγουν καρπό και θέλουν να μεταποιηθεί, αλλά δε διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ούτε τις απαραίτητες γνώσεις.

Τέλος μπορείτε να με παρακολουθήσετε και μέσα από τις γαστρονομικές προτάσεις που δίνω συχνά, μέσα από το νόστιμο blog στο οποίο αρθρογραφώ, τις « συνταγές της καρδιάς »!

© 2024 Amali Kerasmata — Shopify Ecommerce by Shopilab