Μακαρόνια με καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϋ πιπεριάς
Χρειαζόμαστε:
- 2 κουταλιές της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ καραμελωμένα κρεμμύδια
- 200 τσάτνεϋ κόκκινης πιπεριάς με τσίλι
- 15gr βασιλομανίταρα αποξηραμένα
- 50ml κόκκινο κρασί Κτήμα Αβαντίς Syrah
- 500gr μακαρόνια Νο 6
- 1 κ. γ mix αλατιού
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια. Τα θέλουμε να κρατάνε στο βράσιμο τους.
Σε ενα μπολ μουλιάζουμε τα μανιτάρια με το κρασί για 10 λεπτά, τα στείβουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί των μανιταριών και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τσάτνεϋ κόκκινης πιπεριας, μιξ αλατιού και ανακατεύουμε. Με μια τσιμπίδα ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια στη σάλτσα (φροντίζουμε να έχουν αρκετά υγρά) και ανακατεύουμε . Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Χρόνος προετοιμασίας 10',έτοιμο για σερβίρισμα σε 20’
- Μερίδες 6
- Κόστος 3 με 4 ευρώ το άτομο
- Συνοδεύεται με κρασί Κτήμα Αβαντίς Syrah ή Κτήμα Αβαντίς ερυθρό
- Εναλλακτικά προϊόντα: πέννες, βίδες, μακαρόνια Νο 10, χυλοπίτες, μανιτάρια του δάσους, pecorino
Καλή σας όρεξη!