Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα κολοκύθα

Χρειαζόμαστε:

για το κοτόπουλο:

  • 1 στήθος κοτόπουλο (2 φιλέτα)
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 200γρ
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
  • 1 βαζάκι σάλτσα γλυκόξινης κολοκύθας με κάρυ
  • 4 κουταλιές του γλυκού mix αλατιού

 

για το ρύζι:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, το βάζουμε από το βράδυ σε ένα μπολ με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ. mιx αλατιού, ανακατεύουμε απαλά ώστε τα υλικά να πάνε παντού σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες.

 Ετοιμάζουμε το ρύζι:

Σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά βάζουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το ελαιόλαδο, το mix και τσιγαρίζουμε, σβήνουμε με το ξύδι, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Τέλος ρίχνουμε διπλάσια ποσότητα νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, κλείνουμε το καπάκι και μόλις πιεί όλο το νερό, είναι έτοιμο.

Τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τα κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα. Αφού πάρει χρώμα και είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές όσο μας αρέσει (δεν συμπληρώνουμε νερό, θα βγάλει το κοτόπουλο τα υγρά του). Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε τη γλυκόξινη σάλτσα κολοκύθας με κάρυ, τις άλλες 2 κουταλιές mix αλατιού και ανακατεύουμε. Σε 2 – 3 λεπτά είναι έτοιμο και το σερβίρουμε απλώνοντάς το σε μία πιατέλα με το ρύζι.

Χρόνος προετοιμασίας: 20', έτοιμο για σερβίρισμα σε 45'

Μερίδες 5

Κόστος χωρίς το κοτόπουλο περίπου 3 ευρώ το άτομο

Συνοδεύεται με παγωμένη Lenga κτήμα αβαντίς

Εναλλακτικά προϊόντα: άγριο ρύζι, κίτρινο ρύζι, χυλοπίτες

 

 

Παλαιότερη ανάρτηση

© 2017 Amali Kerasmata — Shopify Ecommerce by Shopilab