Χρειαζόμαστε:
- Ρεβύθια ή βιολογικά υπολογίζουμε 80γρ για κάθε μερίδα
- 1 με 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 με 2 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- μίξ αλατιού
- 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- πιπέρι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- ρύζι κίτρινο υπολογίζουμε 2 κουτ. της σούπας σε κάθε μερίδα
- 2 με 3 κουτ. σούπας γλυκόξινη σάλτσα κολοκύθας με κάρυ
- Γιαούρτι πρόβειο
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βραδύ σε ζεστό νερό με χοντρό αλάτι (αν δεν έχετε χοντρό βάλτε ψιλό) να πάρουν το μπανάκι τους και το πρωί τα ξεπλένουμε ένα – δύο χέρια και τα βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν και να τα σκεπάζει 2 δάχτυλα επιπλέον. Ξαφρίζουμε αρκετές φορές και όταν πια δεν χρειάζεται άλλο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον τοματοπολτό, τις πιπεριές και βράζουμε για περίπου μία ώρα ίσως και λίγο παραπάνω σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε να σιγουρευτούμε ότι έχουν βράσει (και να κρατάνε λίγο, θα συνεχιστεί ο βρασμός και με το ρύζι). Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο ανακατεύουμε και το αφήνουμςε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ελέγχοντας συχνά πυκνά μην σωθεί το νερό και κολλήσει το φαγητό μας. Αν βλέπουμε ότι το νερό σώνεται, χωρίς να έχει βράσει το ρύζι μας βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια. Προς το τέλός ρίχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα, δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται επιπλέον. Όταν το κλείσουμε καλό είναι να μην έχει σωθεί εντελώς το ζουμάκι, γιατί το ρύζι θα τραβήξει αρκετό ακόμη και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Σερβίρουμε με γιαούρτι πρόβειο του πάει πολύ
Χρόνος προετοιμασίας 30', έτοιμο για σερβίρισμα σε 1 ώρα περίπου
- Μερίδες 5
- Κόστος 0.5 με 1 ευρώ το άτομο
- Συνοδεύεται με κρασί κτήμα αβαντίς Ροζέ ή Lenga αβαντίς
Καλή μας όρεξη…