Χρειαζόμαστε:

 

 

    Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και προχωράμε στη διαδικασία του καθαρίσματος… κόβουμε τα πλοκάμια του και τα καθαρίζουμε βγάζοντας την μωβ σάρκα που έχουν, όση περισσότερη μπορούμε όχι από τη μεριά της βεντούζας, αλλά από πίσω. Ανάμεσα στα πλοκάμια και την κουκούλα βγάζουμε και πετάμε το κεφάλι και ένα εσωτερικό “δόντι” που έχει. Στη συνέχεια χαράζουμε την κουκούλα κατά μήκος αφαιρούμε με προσοχή τα εντόσθια και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά εσωτερικά. Εξωτερικά και από την κουκούλα όπως και στα πλοκάμια βγάζουμε την μωβ σάρκα που έχει.

    Αφού τελειώσουμε με το σχολαστικό καθάρισμα του χταποδιού, το κόβουμε σε μπουκιές, την ουρά την αφήνουμε ολόκληρη περίπου 10 εκατοστά μήκος και τα αφήνουμε σε ένα μπολ να περιμένουν υπομονετικά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια χοντρά, τα κρεμμύδια στιφάδου ολόκληρα, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό και ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τοματοπολτό, σάλτσα πιπεριάς, τσάτνεϋ πιπεριάς, νερό και όταν πάρει μία βράση προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι και παράλληλα ανεβάζουμε την ένταση στην εστία μας. Όταν έχει αρχίσει να βράζει πάλι ρίχνουμε το χταπόδι και μετά από περίπου 5 λεπτά χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό και ίσως και λιγότερο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το χταπόδι μας και σωθεί μεγάλο μέρος από τα υγρά του. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε την κανέλλα και το πιπέρι.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να περιμένουν την ένωσή τους με το χταπόδι.

Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με προσοχή.

Το χταπόδι που χρησιμοποίησα ήταν Ευβοϊκού και δεν έβαλα καθου αλάτι στη συνταγή, αν πάρετε εισαγωγής τότε προσθέστε στη συνταγή Μιξ αλατιού

Χρόνος προετοιμασίας 30', έτοιμο για σερβίρισμα σε 1 ώρα περίπου

Καλή μας όρεξη…

Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση

© 2024 Amali Kerasmata — Shopify Ecommerce by Shopilab